Uusi valtuustokausi käynnistyi – uusia raikkaita tuulia tarvitaan

Julkaistu:

Uuden valtuustokauden alku vaati melkoista ennakkoponnistelua. Lievää painostusta käyttäen saatiin kaupungin elinten paikkajako muistuttamaan käytyjen kuntavaalien tulosta. Neuvottelutulos on kuitenkin tyydyttävä.

Liian moni kuhmolainen jättää äänestämättä vaali vaalin jälkeen.  Tästä ei voi syyttää mitään poliittista ryhmää. Vaihtoehtoja, yhteiskunnallisen vaikuttamisen sävyjä, kuhmolaiselle äänestäjälle on kyllä tarjolla.

Äänestäjien tahtoa pitää kunnioittaa!

Kuhmon Kokoomus uskoo, että kaupunkimme kehittämisen kannalta on välttämätöntä, että kaikki poliittiset ryhmät saadaan mukaan työhön.  Kaikkia perusteltuja näkemyksiä on syytä kuunnella ja ottaa ne huomioon.

Antamalla vaalituloksen näkyä myös sen perusteella tehtävissä valinnoissa luottamushenkilöpaikoille, tunnustetaan jokaisen äänestäjän, jokaisen kuhmolaisen näkemyksen merkitys.  Nyt jäsenmäärät päättävissä elimissä noudattelevat aika tarkoin äänestäjien tahtoa. Puheenjohtajuuksien jakaminen sen sijaan vaatii vielä paljon opettelemista ja myös luutuneen kuhmolaisen poliittisen kulttuurin uudistamista kuntademokratiaa kunnioittaen. Seuraavien kuntavaalien yhteydessä onnistutaan ehkä siinäkin.

Myönteiset tuulet puhaltavat tällä hetkellä maamme taloudessa.  Meidän on nyt valtuustotyössä paneuduttava siihen, että Kuhmoonkin saadaan puhaltamaan ne toimeliaisuuden, yritteliäisyyden ja henkisen kasvun tuulet, joilla kotikaupungillemme luodaan menestyksen edellytykset tuleville vuosille ja vuosikymmenille.

Kuhmon Kokoomus on valmis rakentavaan yhteistyöhön, tosiasioihin pitäytyvällä pohjalla.

Matti-Jussi Pollari
Puheenjohtaja
Kuhmon Kokoomus ry.

Lisää julkaisuja

9.6.2022

Valkea kevät, kaunis kesä

Kurjan sotakevään vaikutukset ovat hiljalleen hiipimässä kohti Suomea, Kainuuta ja Kuhmoakin. Kun Venäjä aloitti roistomaisen hyökkäyksensä, vilahteli keskustelussa kysymyksiä siitä,

20.12.2021

Pian on aluevaalien aika

Muutaman viikon kulutta on ensimmäisten aluevaalien aika.  Uusi yhteiskunnan organisointi vaatii uudet päättäjät, jotka tekevät maakunnallisia päätöksiä.  Mitä se tarkoittaa

1.9.2021

Kuntapolitiikan jälkilöylyjä

Kuhmon kaupunginvaltuusto kokoontui 23. elokuuta 2021. Kokouksessa oli esillä luottamuspaikka-asiat, joista on käyty neuvotteluja kesän aikana. Neuvotteluista on annettu julkisuuteen