Pian on aluevaalien aika

Julkaistu:

Muutaman viikon kulutta on ensimmäisten aluevaalien aika.  Uusi yhteiskunnan organisointi vaatii uudet päättäjät, jotka tekevät maakunnallisia päätöksiä.  Mitä se tarkoittaa Kainuussa?

Kainuussa on pitkä perinne kuntien välisestä yhteistyöstä, jopa maakuntademokratiasta.  Se ei kuitenkaan meitä tässä paljon auta, sillä maakunnan ikärakenne ja melkoinen sairastavuus asettavat isoja kiusoja.

Kokoomus kritisoi hyvinvointialuejärjestelmää voimakkaasti, mutta eduskunnan hyväksymän lain mukaisesti nyt toimitaan.  Kokoomuslaisia ehdokkaita on Kainuussa tarjolla täysi lista, 73 ehdokasta.  Mukana on runsas ammatillinen kirjo vastuullisia tekijöitä, toki myös sote- ja pelastusalan osaajia.  Kuhmosta ehdolla ovat Minna Karjalainen, Jaakko Kyllönen, Jari Kyllönen, Erja Mannersuo ja Matti-Jussi Pollari.

Kainuun Kokoomus on innostuneena ottanut vastaan Kokoomuksen valtakunnalliset linjanvedot aluevaaleihin ja hyvinvointialueiden kehittämissuunnitelmat.  Niihin voi tutustua esim. osoitteessa https://www.kokoomus.fi/kokoomuksen-aluevaaliohjelma-2022/

Kainuussa olemme nostaneet keskeisiksi asioiksi seuraavat:

1) Hoitoon pääsy pitää varmistaa kaikissa Kainuun kunnissa – Jonoista hoitoon!
2) Hyvinvointialue paremmaksi ja houkuttelevaksi työpaikaksi: hyvään ja parempaan johtamiseen panostaminen.
3) Osaavan työvoiman saatavuus: Miten lääkäreitä alueelle? Muuntokoulutus lähi- ja sairaanhoitajille kansainvälisille opiskelijoille. 
4) Yksityisen sektorin resurssit tulee hyödyntää, mm. palvelusetelit ja henkilökohtainen budjetointi. Laadunvalvonta tulee ulottaa myös soten omiin yksiköihin. 
5) Talouden ja toiminnan tehokkuuden parantaminen. Soten oman tuotannon ja yksityisen palvelutuotannon hintavertailu läpinäkyväksi.
6) Kokoomus vastustaa maakuntaveroa – se johtaisi vain työn verotuksen kasvuun.

Tulossa on tärkeät vaalit, Kuhmon ja Kainuun kokoomuslaiset ovat valmiita kantamaan vastuuta.

Matti-Jussi Pollari
Kaupunginvaltuutettu
Aluevaaliehdokas

Lisää julkaisuja

9.6.2022

Valkea kevät, kaunis kesä

Kurjan sotakevään vaikutukset ovat hiljalleen hiipimässä kohti Suomea, Kainuuta ja Kuhmoakin. Kun Venäjä aloitti roistomaisen hyökkäyksensä, vilahteli keskustelussa kysymyksiä siitä,

1.9.2021

Kuntapolitiikan jälkilöylyjä

Kuhmon kaupunginvaltuusto kokoontui 23. elokuuta 2021. Kokouksessa oli esillä luottamuspaikka-asiat, joista on käyty neuvotteluja kesän aikana. Neuvotteluista on annettu julkisuuteen

25.8.2021

Uusi valtuustokausi käynnistyi – uusia raikkaita tuulia tarvitaan

Uuden valtuustokauden alku vaati melkoista ennakkoponnistelua. Lievää painostusta käyttäen saatiin kaupungin elinten paikkajako muistuttamaan käytyjen kuntavaalien tulosta. Neuvottelutulos on kuitenkin